AFS ne demek?

Temelleri, Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlere yardım etmek amacıyla kurulan gönüllü ambulans birliğine uzanan AFS (American Field Service), 1947 yılından bu yana, dünyanın dört bir yanında ön yargıların yıkılması ve kültürlerarası anlayışın artması, daha adil ve barış dolu bir dünya yaratılması vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyanın en büyük gönüllü organizasyonlarından biri olan AFS, zaman içinde bir Amerikan kuruluşundan uluslararası bir yapıya dönüştüğü için de ismi 1978 yılında resmi olarak AFS Kültürlerarası Programları olarak değişti.

AFS programları ile ilgili detaylı bilgiyi nereden öğrenebilirim, programlara nasıl başvurabilirim?

AFS programları için başvurular her yıl Ekim-Kasım aylarında alınıyor. Programa başvurarak yazılı sınav ve sözlü mülakatı geçen kişiler AFS adayı oluyor. Türk Kültür Vakfının web sitesini ziyaret ederek ve duyurularını takip ederek detaylı bilgiye sahip olabilirsin.

Derneğinizin gönüllü yurtdışı programlarınız bulunuyor mu?

Hayır. Türk Kültür Vakfıyla iletişime geçerek bu tür programlar hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

Dil öğrenme programlarınız bulunuyor mu?

Hayır. Türk Kültür Vakfıyla iletişime geçerek bu tür programlar hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

Derneğinizde gönüllü olarak AFS programlarına katılabilir miyim?

Hayır. AFS programlarına katılmak için Türk Kültür Vakfıyla iletişime geçmelisin.

Derneğinizde gönüllü olarak yurtdışına gidebilir miyim?

Farklı seçim kriterlerimiz bulunsa da, aktif gönüllülerimize yurt dışında yürüttüğümüz projelerde öncelikli olarak yer veriyoruz.

Gönüllü olarak size ne tür destekler verebilirim? Nasıl gönüllünüz olabilirim?

Bu tamamen senin bilgi, beceri ve deneyimlerine ve gönüllümüz olarak bizden beklentilerine bağlantı. Sürekli olarak gelişen ve dönüşen aktif bir dernek olarak, organizasyon, iletişim, proje ve kaynak geliştirme süreçlerimizde birçok farklı desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Gönüllümüz olmak için iletişim kanallarımızdan paylaştığımız gönüllü duyurularını takip edebilirsin. Ayrıca bize hangi konularda destek verebileceğini ve neden gönüllümüz olmak istediğini kısaca iletebilirsen, seninle birlikte bir gönüllü çalışma geliştirebiliriz. İletişim Listesi Kayıt Formu’nu doldurarak, bizden güncel haberleri alabilirsin.

Gönüllünüz olmak için AFS’li olmam mı gerekir?

Hayır. Her ne kadar AFS çalışmalarımızda AFS deneyimi yaşamış gönüllülerimize öncelik versek de, diğer yürüttüğümüz çalışmalarda her yetkinlikten ve profilden gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz.

Gönüllünüz olmak için yaş sınırı var mı?

Hayır.

Yurtdışından gelen yabancı öğrencilere nasıl gönüllü aile olurum?

Yurtdışından gelen yabancı öğrencilerin gönüllü aileler ile eşleştirilme süreçlerini Türk Kültür Vakfı yürütüyor. Türk Kültür Vakfı ile (https://www.turkkulturvakfi.org.tr/) iletişime geçerek detaylı bilgiye sahip olabilirsin.

Çalışmalarınızı hangi kaynaklar ile yürütüyorsunuz?

Tüm çalışmalarımızı ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak aldığımız kurumsal ve bireysel bağışlar ve fonlar aracılığıyla yürütüyoruz.

Burslarınızdan nasıl faydalanabilirim?

Burs faydalanıcılarını AFS’li olmaya hak kazanan öğrenciler arasından biz belirliyoruz. Burslarımız program katılım payı ve diğer destekleri kapsıyor. AFS bursları dışında herhangi başka bir burs olanağımız bulunmuyor.

Ofisinizi hangi zaman aralıklarında ve nasıl ziyaret edebilirim?

Ofisimiz, istisnai durumlar haricinde hafta içi her gün 10.00 – 18.00 saatlerinde açık. Bizi ziyaret etmek istediğin tarihten en az 3 gün öncesinde info@afsgonulluleri.org ile iletişime geçerek randevu alabilirsin.

Hangi şehirlerdesiniz?

Merkez ofisimiz İstanbul’da. Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana’da da yapılanmalarımız bulunuyor.