Kültürlerarası bir kısa film deneyiminin parçası olmak ister misin?

Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler Üzerine Kısa Film Atölyesi katılımcılarını arıyor!

Kültürlerarası iletişimi teşvik etmek ve gençliğe odaklanıp demokratik değerlere katkı sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ projesi desteği ile AFS Gönüllüleri Derneği tarafından hayata geçirilen Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler Üzerine Kısa Film Atölyesi Ağustos’ta başlıyor!

READ projesi ortağı Kalem Kültür Derneği’nin desteğiyle Qendra Tirana Art (Arnavutluk) ile ortaklaşa uygulanacak olan projede Türkiye’den ve Arnavutluk’tan toplam 20 genç katılımcı 5 çevrimiçi atölyede hem sinemanın ve film yapımının temel bilgilerini öğrenecek hem de iki ülkenin kültürel benzerlikleri ve farklılıkları üzerine tartışmalar ve ekip çalışmaları yaparak kendi hikayelerini üretecekler. Projenin sonunda ise katılımcılar coğrafi engelleri, sınırları ve imkansızlıkları ortadan kaldıran Kuleshov tekniği ile hep beraber bir kısa film üretecekler.

4 oturumdan oluşacak çevrimiçi atölye serisi 16 Ağustos’ta başlayacak. Türkiye’den ve Arnavutluk’tan 18-27 yaş arası herkese açık olan projeye başvurmak ve daha detaylı bilgi almak için tıklayınız

Son başvuru tarihi: 26 Temmuz 2021. 

Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ projesi Goethe Institut – Üsküp ve 6 (altı) proje ortağı tarafından yürütülmektedir: Association Krokodil (Sırbistan), Center for Balkan Cooperation- Loja (Kuzey Makedonya), Instituti I Librit dhe i Promocionit (Arnavutluk), Kalem Kültür Derneği (Türkiye) ve Qendra Multimedia (Kosova).