Toplumsal barış için gençlerin küresel yetkinliklerle güçlendirmesi amacıyla düzenlenen program bu yıl Adana, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Isparta, Kars , Rize, Uşak ve Zonguldak olmak üzere 12 şehirden 160 öğrenci, 36 eğitimci ve öğrencileri konuk eden ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

21 Eylül’de yapılan oryantasyonlarla başlayan program kapsamında öğrenciler hafta boyunca kültürel ziyaretler yaptı, eğitsel ve gönüllü etkinliklere katıldı. Kültür ve aktif yurttaşlık atölyelerinde kültürü etkileyen dinamikleri, yerel ve küresel sorunlar ile gönüllülüğü tartışan  öğrenciler okul boyama, barınak ziyareti ve sahil temizliği gibi farklı gönüllü çalışmalarla sosyal etki yaratma konusunda farkındalık ve motivasyonlarını arttırmış oldu. Avrupa Kültürlerarası Öğrenme Federasyonu’nun (EFIL) her yıl eylül ayının son perşembesi olarak belirlediği Kültürlerarası Diyalog Günü, programa katılan tüm okullarda eğlenceli etkinliklerle kutlandı.

Şehirlerdeki programın ardından tüm katılımcılar 28-29 Eylül’de Ankara’da gerçekleşen zirvede bir araya geldi. Zirve sırasında katılımcı öğrenciler, çeşitli etkinliklerle hem diğer katılımcılarla tanıştı, hem de değişim haftasından elde ettikleri kazanımlarıyla ilgili deneyim paylaşımı yaptı. Eğitimciler ise kültürlerarası öğrenme ve formal olmayan eğitim yaklaşımı ile ilgili oturumlara katıldı ve yerellerinde yürütebilecekleri projeler tasarladı.

Katılımcılar farklı kültürleri yaşayarak tanımasına olanak sağlayanTürkiye Kardeşleri, 2015’ten beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle, Türk Kültür Vakfı (TKV) ve AFS Gönüllüleri Derneği (AFSGD) iş birliğiyle düzenleniyor.

Programın bu yılki etki raporuna ulaşmak için:

TÜRKİYE KARDEŞLERİ 2018 ETKİ RAPORU